Рам и Солсбъри

Рам и Солсбъри триумфираха на двойки в Мелбърн

Американецът Раджийв Рам и британецът Джо Солсбъри спечелиха титлата на двойки от Откритото първенство на Австралия. Те победиха домакинското дуо Макс Пърсел и Люк Савил с 6-4, 6-2 във финала.

Австралийският тандем влезе в надпреварата с уайлд кард, но се представи страхотно, за да стигне до финала. Днес обаче опитните Рам и Солсбъри бяха изключително солидни. Те загубиха едва седем точки на собствен сервис в целия двубой и не дадоха нито една възможност за пробив на съперниците си. Но пък постигнаха един пробив в първия сет и още два във втория, за да стигнат до успеха след 70 минути игра.

„Когато преди малко повече от година те помолих да ми партнираш на двойки, не вярвах, че днес ще стоим тук като шампиони. За мен е чест да играя с теб, Раджийв. Благодаря ти, че си най-добрият партньор, който мога да имам“, обясни Солсбъри след триумфа. Това бе първа титла за него от Шлема. До преди две години той бе извън първите 100 в ранглистата на двойки. Сега ще се изкачи до номер 4.

Рам спечели преди година титлата при смесените двойки. Това обаче е първа титла за него в мъжкия турнир. При това в 58-то му участие.

- реклама -