Ралф Рангник. Австрия
Снимка: twitter.com/oefb1904

Ралф Рангник стана и селекционер на Австрия

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник беше обявен за нов селекционер на Австрия. Любопитно е, че той ще съвместява позицията с тази в Юнайтед. След края на сезона мениджър на червените дяволи ще стане Ерик тен Хаг. Ралф Рангник пък ще стане консултант. Според договора му той ще работи като консултант само шест дни в месеца.

63-специалист Рангник ще води подготовката на австрийския тим за мачовете от Лигата на нациите през май. Австрия играе срещу Хърватия, Дания и Франция.

Според официалната информация от Австрийската футболна асоциация договорът на Рангник е за две години. Ако той обаче класира отбора за Евро 2024-а в Германия, автоматично ще получи удължаване с две години. Така контрактът ще важи до Мондиал 2026.

„За мен е голяма чест да поема ролята на треньор на националния отбор на Австрия. Особено съм окуражен от перспективата да участвам на Европейското първенство 2024 в Германия. Отборът е обещаващ и жаден за успехи“, заяви Рангник.

Австрия е без треньор след оставката на Франко Фода. Той си тръгна през март, след като не успя да класира тима на Световното първенство. Австрийците са 23-и в световната ранглиста.

- реклама -