Райън Рейнолдс
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Райън Рейнолдс преговаря за купуването на Рексъм

Актьорите Райън Рейнолдс и Роб МакИлхени преговарят за купуването на Рексъм. Информацията беше съобщена официално от клуба.

Райън Рейнолдс (Deadpool и Blade:Trinity) Роб МакИлхени (It‘s Always Sunny In Philadelphia), ще продължат разговорите с Рексъм, след като бяха одобрени първоначално на Общо събрание на клуба във вторник, с 95% от вота. Плановете на Рейнолдс и МакИлхени бяха подкрепени от 1223 души, против бяха 31.

Общата инвестиция от холивудската двойка може да достигне до 2 млн. паунда. Рексъм в момента е в петото ниво на английския футбол. Клубът е собственост на феновете си от 2011-а година насам.

„Всичко, на което ще се отдадем – защото няма да поставяме допълнително напрежение върху плещите си, е да приключим с разговорите възможно най-скоро. Ще бъдем в такава позиция, че когато потенциалните инвеститори искат да приключат сделката, ще предложим това на членовете за гласуване и те ще решат дали искат да продължат с това споразумение. Те трябва да видят какво е предложението и да решат в каква насока тръгваме. Но който и да ръководи Рексъм – или който и да е футболен клуб, трябва да знае, че клубът принадлежи в сърцата и умовете на феновете му. Очаквам всеки, който поеме управлението на клуба, да има това предвид“, заяви директорът на клубния тръст Спенсър Харис в интервю за БиБиСи.

Любопитно е, че вече има един уелски клуб, в който има актьорско участие. Това е Суонси Сити. Звездата от The Office Майнди Колинг е част от американската група инвеститоти, които купиха Суонси през 2016-а.

Райън Рейнолдс има сериозни бизнес успехи

През миналия месец гигантът в спиртните напитки Диаджио купи Aviation American Gin и още три производителя за $610 млн. Рейнолдс купи 20% дял в Aviation American Gin през 2018-а, като плати много по-ниска сума. Общо канадецът е спечелил над $150 млн. в кариерата си от филми и реклами. Само за 6 Underground той получи $27 млн.

- реклама -