Райън Гигс

Райън Гигс ще участва в звездния мач през юни в София

Райън Гигс ще вземе участие в звездния мач през юни в София. Това съобщи Димитър Бербатов в акаунта си във Фейсбук.

Както е известно, на 14 юни на Националния стадион „Васил Левски” ще се проведе „Мач на звездите”, в който един срещу друг ще се изправят отборите на фондация „Димитър Бербатов” и фондация „Луиш Фиго”.

„Той беше човекът, който ми показваше всеки ден какво значи да си професионалист. Един от първите, които ми изпратиха смс за „добре дошъл“ в Манчестър Юнайтед и винаги беше насреща за съвет или добра дума. А и ми показа трика за дълголетие – йога!“, споделя Бербатов.

„Той е рекордьорът по най-много изиграни мачове в историята на „Манчестър Юнайтед“ с внушителните 963 двубоя.

Той е най-титулуваният играч в историята на футбола! През забележителната си кариера има 36 спечелени купи. С Манчестър Юнайтед е завоювал 13 шампионски титли във Висшата лига, 4 пъти е печелил ФА Къп, 4 пъти – Купата на Лигата, два пъти е триумфирал в най-престижния клубен турнир Шампионската лига, печелил е два пъти Световното клубно първенство, Междуконтиненталната купа, Суперкупата на УЕФА и 9 пъти е вдигал трофея „Къмюнити Шийлд“ – английската Суперкупа.

Той е единственият играч, участвал в спечелването на всички 13 титли на „Юнайтед“ във Висшата лига. Играчът с най-много мачове в историята на Висшата лига – 632. Държи рекорда и за най-много асистенции в историята на Висшата лига – 271.

Райън Гигс. Очакваме го в София!“, пише още Бербатов.

- реклама -