Ема Радукану
Снимка: twitter.com/usopen

Радукану смени треньора въпреки титлата от US Open

Ема Радукану смени треньора си, макар че с него спечели историческа титла на US Open само преди седмици. 18-годишната тенисистка сама обяви, че се е разделила с Андрю Ричардсън.

Британката стана първата жена, спечелила US Open, след като тръгва от квалификациите. Това е втора смяна на треньор за нея в последните два месеца. След Уимбълдън тя се раздели с Найджъл Сиърс. Именно тогава тя се върна към Ричардсън, с когото е работила и в периода 2014-2016.

„След Уимбълдън стигнах до №200 в световната ранглиста. Тогава си помислих, че Андрю ще е страхотен треньор в този момент. Никога не съм си мечтала да спечеля US Open и да направя такава серия. Но сега вече съм №22 в света. Нуждая от човек, който има опит в професионaлния тенис, който е минавал през това, което ме чака сега и който е гледал тенисисти да минават през същото в продължение на години“, обясни Радукану.

Тя добави, че все още не е решила в кои турнири ще играе през октомври. Индиън Уелс започва на 6-и, две седмици по-късно е турнирът в Москва. Още една титла може да ѝ позволи да участва във финалите на WTA. В момента тя е на 14-а позиция, но участие на Ашли Барти и Наоми Осака е доста несигурно.

- реклама -