Ема Радукану

Радукану пропуска Ролан Гарос и Уимбълдън заради операции

Шампионката от US Open 2021 Ема Радукану ще пропусне Ролан Гарос и Уимбълдън. Причината – операции, които тя претърпя заради травми.

20-годишната британка публикува снимка в социалните мрежи от болничното си легло след хирургическата интервенция на дясната ръка. В най-скоро време тя ще се подложи и на операция на левия глезен. Последната травма тя полкучи през януари в Оукланд.

„Последните десет месеца бяха трудни за мен. Дадох всичко от себе си, за да се справя с болката и да играя. От края на  миналата година намалих значително натоварванията, пропуснах седмици тренировки, дори приключих сезона по-рано в опит да се излекувам. За съжаление това не беше достатъчно“, написа британката. Тя стигна до номер 10 в световната ранглиста, но сега ще изпадне от първите 100.

Радукану има пет победи в десет мача през 2023 година. През миналата седмица тя беше принудена да се оттегли от турнира в Мадрид заради проблемите с ръката.  „Боли ме, че ще пропусна летните турнири, но повече не мога да отлагам решаването на физическите ми проблеми“, написа  още тя.

- реклама -