Радостин Василев със запис от Националния съвет на ПП (Видео)

Радостин Василев: Пълни лъжи са, че са правени записи по групите и централите. Ще напусна „Продължаваме промяната“, това е предателство, каза той.

Пълни лъжи са, че са правени записи

на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам.

Това обяви на пресконференция бившият спортен министър в кабинета „Петков“ Радостин Василев.

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ.

1 година по-късно сме пред

подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство, каза той.

Във фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки: „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“. Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като „Мишо Бирата“, кадри напомнящи

за „Барселонагейт“ и снимките с кюлчета.

Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да „разбие“ коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

Ако някой се опита да заблуди избирателите на „Промяната“, нека види какво става с ИТН, каза Василев.

Хората вече не искат да ходят на избори, защото тотално противоположни проекти, под някаква невероятна форма, а това е дълбоката държава –

структури със съвсем различни идеи да се

събират с конкретни цели. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, а ние сега ще имаме министър-председател, ще се разпределят регулатори, областни управители и др. Г-н Петков и Денков ми казаха преди седмица, че нашето правителство на малцинството.

„Няма да бъде антикорупционен и затова

не ни трябват хора като теб, Радостине“, разказа той. Василев обясни, че преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува „против“ правителството и да напусне парламентарната група.

„На 21 май получих имейл,

че в 22 часа ще се проведе съвет на „Продължаваме промяната“. Това щяло да бъде изключително важно събиране, което ще се проведе онлайн. Записах това събитие. 50 души бяха на Националния съвет. Имам запис на Националния съвет на ПП на моя таблет“, обясни Радостин Василев по време на пресконференция.

Според него записът не е манипулиран,

а са извадени фрагменти от провелото се събрание:

„Какво значи, че службите са наши?“, казва женски глас, като следва отговор:

„ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството“.

„Докато не се отстрани Гешев като

главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори“.

„Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента“.

„Ти да кажеш, че ГЕРБ не ти е враг, че всичко е брант, театър. Като чуете целият запис и от Явор Божанков. Това е най-чистият вариант да дадеш страната на руската пропаганда. Те това правят. Не знам дали това

не са шпиони на Русия, вкарани в България,

за да направят така, че „Възраждане“ да дойдат на власт и да ни върнат 50 години назад“, коментира Радостин Василев след излъчването на записа.

„Ние не сме направили нещо страшно,

а пуснахме запис на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, за да разберем с какви предатели имаме работа. Когато Бойко Борисов е на колене – ти го изпираш, вместо да го унищожиш“, допълни той.

„Сега му пада камък на Кирил Петков, че не излиза друг запис. Това е запис от официално събрание. „Да, България“ бяха за открита коалиция с ГЕРБ.

„Продължаваме промяната“ искаше да го скрие.

В момента трябва да обясняват. Двигателят им е някакви посолства и договорки с Бойко“, посочи той, като допълни, че ще остане народен представител.

Според Василев той е получил показа за Националния съвет погрешно. Докато е вървяло заседанието през нощта, той е спял,

като си е пуснал записа на следващия ден.

„Не сме го пазили в тайна. Трябваха ми няколко дни, за да запозная хора със записа и да решим какво да правя. Разкриваме истината“, посочи той.

Пресконференция на депутата отцепник Радостин Василев в БТА започна в 11 ч. На пресконференцията

заедно с Василев присъстват проф. Николай Радулов,

Кирил Веселинов, Светлин Стоянов, Венцислав Петков и Деян Петков, които са част на управителния съвет на гражданско движение „Силна България“.

Снощи съпредседателят на „Продължаваме промяната“

(ПП) Кирил Петков предупреди, че днес депутатът от неговата група Радостин Василев ще покаже пред медиите 4-минутен монтаж на 10-часови записи, които е правил на групата на ПП и „Демократична България“

в офисите на формациите и в парламента.

Миналата година през юни Василев напусна по подобен начин и партията на „Има такъв народ“, заедно с няколко свои колеги, като обяви, че „мафията е пробила“ в партията. Впоследствие се оказа, че той е заплашвал депутатката от ИТН Христинка Иванова да се отцепи от групата заедно с него.

Очаквайте подробности!

- реклама -