Радостин Стойчев направи от Тренто един от най-силните клубове в света
Радостин Стойчев прекрати договора си с Тренто

Радостин Стойчев напусна Тренто

Радостин Стойчев се раздели с волейболния Тренто. Българският треньор прекрати сам договора си с клуба, който беше за още две години. Стойчев обясни, че не му е било лесно да вземе решението. „Последния сезон завърши без да спечелим нито едно отличие и прецених, че вече е време за промяна. Напускането ми не е свързано с нивото на отбора, който ще бъде ще бъде създаден“, каза треньорът. Той благодари на всички, свързани с клуба за осемте си години в клуба.

Българският специалист беше в основата на изграждането на волейболния проект Тренто. Той започна преди десет години и с екипа си успя да превърне отбора в един от водещите в света. Тренто стана четири пъти първи в Италия, три пъти триумфира в Шампионската лига и четири на световното клубно първенство.

Тренто благодари на Стойчев за всичко

„Познаваме се от години и знаем, че винаги е давал всичко от себе си. Искаме да му благодарим за всичко, което направи за града и отбора през тези осем сезона. Желаем му всичко най-добро в бъдещета му кариера и не само в нея“, заяви президентът на клуба Диего Мосна.

Треньорът работи в Тренто от 2007-а до 2013-а, след което за един сезон беше в турския Халкбанк, преди да се завърне отново в италианския клуб.

- реклама -