Радомир Чолаков: Успешен вот на недоверие и то за първи път в новата история, е успех за опозицията

Успешен вот на недоверие и то за първи път в новата история, е успех за опозицията.

Истината е, че нашите избиратели от първия ден на това правителство, особено след ареста на г-н Бойко Борисов,

непрекъснато ни бомбардираха с въпроса кога ще внесем вот на недоверие.

Това коментира в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

„Избирателите на ГЕРБ, а и не само те, бяха възмутени от действията на това правителство и те наистина стенеха и казваха – тези кога ще си ходят“, допълни депутат.

Според него обаче, не вотът, правителството само се е свалило от власт. Арогантността и убеждението за елит, и начина на поведение към опозицията и коалиционните партньори, са довели до падането на правителството.

„Не мисля, че ГЕРБ има възможност да направи нещо в момента. Нашата ПГ каза, че ако получим втория мандат, ние ще го върнем веднага.

Не иска избори този, който се страхува. Аз лично искам избори. Колко месеца ние сме обект на атаки и обиди – айде да си премерим силите!

Знаете ли кой се страхува от избори? Този, който се страхува от служебно правителство, защото може би този път служебното правителство ще намери нещо за редовното на Кирил Петков, което не е за показване.

Тези хора се сблъскаха челно със собствената си морална претенция“, допълни Чолаков.

„Едно ново правителство винаги отваря старите сметки и ги проверява и това е в реда на нещата. Бившето вече правителство на Кирил Петков има много сериозно основание да се притеснява,

че като бъдат отворени старите сметки, като се видят газовите посредници, сделките в енергетиката… не знам дали техните поддръжници ще бъдат много удовлетворени от това, което ще научат“, смята Чолаков.

„Борисов е водач – приемете го най-после“, категоричен е депутатът. Той даде пример с позицията на лидера на ГЕРБ за френското предложение за Северна Македония.

Разбирателство между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ не може да има, категоричен е Чолаков.

За твърдението, че лидерът на ГЕРБ трябва да се оттегли и да отиде на някой остров, депутатът заяви, че за тях в България има само един остров и това е Белене.

„Арестът на Борисов няма да бъде забравен, разберете, подчерта Чолаков.

Тези хора наистина имат опасно за демокрацията мислене, допълни той.

„Този парламент има още 2-3 седмици, хайде 4, така че някак си може да изкара с този състав. Избори на председател на парламента би бил някакво знаково действие, смята Чолаков.

Той е категоричен, че ако ГЕРБ е бил на власт, бензинът е нямало да струва 3,50 лв., нито цената на тока да е такава.

- реклама -