Радомир Чолаков, удар, таран, партия, Кирил Петков, Асен Василев

Радомир Чолаков: Ситуацията показва, че без ГЕРБ не може да бъде създадено отговорно правителство

Обективно ситуацията показва, че без ГЕРБ не може да бъде създадено правителство, и не би било създадено отговорно правителство, смята Радомир Чолаков от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Това той каза в ефира на „Неделя 150“ по БНР.

Мисля, че след вчерашното интервю на Слави Трифонов става ясно какво ще се случи – „Има такъв народ“ /ИТН/ ще подкрепи актуализацията на бюджета, но не и създаването на правителство, коментира Чолаков. Той смята, че има схема, която се разиграва от ИТН и президента Румен Радев, при която бюджетът ще бъде актуализиран и парламентът ще бъде разпуснат.

Според него партията ИТН е влязла в парламента, за да разруши политическата система. Отиваме на трети избори, за да бъдат „изчегъртани“ всички, не само ГЕРБ, посочи той. ИТН унищожава политическите партии една по една – следва „Изправи се БГ! Ние идваме!, а след това – и „Демократична България“, смята Чолаков.
Искането на президента, отправено към ГЕРБ, че ще връчи мандат за съставяне на правителството, след като се направи актуализация на бюджета, е евтин рекет, заяви Чолаков.
Той отбеляза, че вижда актуализацията на бюджета като предварителен тур за предстоящите президентски избори.
Чолаков коментира, че ПП ГЕРБ би преглътнала някои неща в името на държавата, ако останалите партии направят жест на помирение.
В отговор на въпрос за извънредното заседание на парламента във вторник заради излъчените кадри от полицейско насилие срещу протестиращи през 2020 г., Чолаков посочи, че това е част от дискредитирането на ГЕРБ, част от изкопаването на нови ровове между ГЕРБ и останалите партии.

- реклама -