Радомир Чолаков: Настояваме за незабавен избор на нов председател на КЕВР (Видео)

Депутатите от ГЕРБ-СДС поискаха незабавен избор на нов председател на КЕВР. Това стана по време на кратък брифинг на ГЕРБ от кулоарите.

„Кирил Петокв сам каза, че ще обезсили меморандума с Джемкорп, защото има сведения от ДАНС, че този меморандум представлява заплаха за националната сигурност за България.

Днес получихме писмо от ДАНС, от което следва, че включването на посредници при доставката на газа е въпрос, който трябва да бъде отнесен на внимаинето на Върховната касационна прокуратура.

Това означава, че в нашия сигнал се съдържат сериозни данни за извършени престъпление.

От този момент КЕВР няма председател.

Председателят е свален с решение на КС“, това каза в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков и настоя за незабен избор на нов председател на КЕВР.

„Преди минути станахме свидетели как мнозинството катастрофира в Конституционния съд. Той обяви избора на председател на КЕВР за противоконституционен. „Промяната“ по най-бързия начин трябва да внесе предложение за смяна шефа на КЕВР и изслушване на енергийния министър. Оспорването означава, че това ще е колапс за българската енергетика. Стигнахме до брутално газене на Конституцията, трябва да се внесе искане за нов избор на председател на КЕВР“, каза още Десислава Атанасова.

- реклама -