Радомир Чолаков, удар, таран, партия, Кирил Петков, Асен Василев

Радомир Чолаков: Кандидатът на ГЕРБ за президент няма да има нужда от представяне

„Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма да има нужда от представяне, т.е. това ще бъде силен човек и много ярка публична фигура“. Това заяви пред БНР Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ-СДС. Той уточни, че бъдещият президент на България трябва да бъде човек, който да събира, а не да разпилява:

„Президентът Радев не знам какво ще остави, знам какво разпиля“.

По думите му ГЕРБ събират и са „държавническа котва“ и в 46-ото Народно събрание:

„ГЕРБ пазеше България – от мигрантска криза, от финансови кризи. Държавата беше съхранена и предадена на 4-ти април на президента Румен Радев в добро състояние. Сега виждаме, че държавата се разпада по сектори“.

Чолаков сподели, че в кулоарите на парламента е говорил с много депутати от други парламентарни групи, които са изказали съжаление, че не са направили коалиция с ГЕРБ.

„Разумно правителство не го виждам без участието на ГЕРБ“, заяви той.

„Виждаме много примери, в които тези, които слагаха много високо моралната летва пред ГЕРБ, не могат да я прескочат сами“, заяви той.

Чолаков беше категоричен, че ГЕРБ ще настояват да получат отговор дали ще се броят разписките от машините за гласуване.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира приетата от парламента актуализация на бюджета, като заяви, че най-важният въпрос, който трябва да бъде задаван е колко ще бъде дефицитът на държавата в края на годината.

„Ние предупреждавахме, че когато започне революция, идват мародерите. Тази актуализация беше вкарана под благовидното желание да се помогне на пенсионерите. Но покрай това, се вкараха и много други неща. Примерно за рекламна кампания за ваксинацията в медиите бяха предвидени 10 млн. лева. Нали разбирате какво е да похарчиш 10 млн. лева за медии в следващите 3 месеца. Слава богу тези 10 млн. лева бяха спрени с гласуване в пленарна зала. Служебното правителство беше поискало тези 10 млн. лева, а партиите го спряха“, обясни Чолаков, като изказа мнение, че актуализацията се случва преди предизборната кампания за президентските и парламентарни избори.

Във връзка с откритите от МРРБ нарушения при строителството на АМ „Хемус“ Чолаков коментира:

„Най-жалкото е, че строителството на магистрала „Хемус“ спря. Изчезнали са 500 млн. лева, които правителството на ГЕРБ е било заделило за тази работа, очевидно са отишли за нещо друго. Беше обещано на хората „Хемус“ да бъде завършена през 2024 г.“

- реклама -