Радикална промяна: Караш с 0,5 алкохол в кръвта – отиваш на съд

Радикална промяна: Караш с 0,5 алкохол в кръвта – отиваш на съд. Това обяви главният секретар на МВР Живко Коцев. Ще въведем явен и демонстративен контрол на трафика, за да се намалят катастрофите, казва главният секретар на МВР.

Тежкият пътен травматизъм нанася безспокойство в обществото. Ще настоявам за явен и видим контрол на трафика – колегите да са извън автомобилите, да оказват помощ на участниците в потока – трябва да има демонстративен и системен контрол, безкомпромисен към агресивните водачи и към употребата алкохол и наркотици. Случаите на досъдебни производства за изземване на коли са 438 за август, до момента за септември са 138 – значи мярката работи.

Ще предложим 0,5% да е прагът за алкохол у водача, след това – подсъдимост. Експертна група ще предложи строги рестрикции. Аз лично застъпвам мнението че зад волана не трябва да се сяда след употреба на алкохол или наркотици.

Приключила е проверката за шофиране с превишена скорост на полицейски шеф в Пловдив, решението дали ще бъде освободен ще вземе министърът.

Вижте още:

- реклама -