Радев започва политически консултации за изборите с партията на Слави, ДБ и Манолова

В събота на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев започва срещи с извънпарламентарни политически партии, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещите са част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

От администрацията на президента информират и за графика му в съботния ден.

От 10.00 часа ще се проведе първата среща с ПП „Има такъв народ“.

В 11.15 часа президентът ще разговаря с представители на Обединение „Демократична България“.

В 12.30 часа ще се проведе консултация със Сдружението на Мая Манолова „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“, които пардадоксално – въпреки че са извънпарламентарни, всъщност не са партии.

Последната среща за деня с крайната националистическа партия „Възраждане“ ще започне в 13.45 часа. Партията на Костадин Костадинов в момента е в процедура по заличаване, като от прокуратурата твърдят, че са открити множество нарушения при учредяването на формацията, като за учредители са вписани хора, които реално не са присъствали.

В неделя консултациите на държавния глава с извънпарламентарни политически партии ще продължат, съобщават от „Дондуков“ 2 без да дават информация кои други партии ще бъдат приети от президента. По всяка вероятност партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ не е получила покана от Радев.  

- реклама -