Румен Радев, избори, гласуване

Радев: Залогът на тези избори е голям, а най-важната цел – съставяне на правителство

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в столицата малко след 10 часа тази сутрин. Той призова всички българи да гласуват.

„Гласувах за свобода, законност и справедливост. Това са ценностите които изповядвам, с тях получих доверието на българите. Залогът на тези избори е огромен. Призовавам всички независимо дали сте тук, или далеч от родината да бъдем съпричастни към нейното бъдеще и да гласуваме“, каза Радев.

Той очерта като най-важна цел пред себе си независимо дали печели втори мандат, или не, да бъде съставено стабилно правителство.

„Първият непосредствен и най-важен хоризонт е да се състави правителство. България има нужда от такова с устойчива подкрепа от българския парламент“, каза още Радев.

Той не пропусна да разкритикува решението на ЦИК да бъдат броени 100% от разписките от машините, независимо че това няма да доведе до промяна на резултата:

„Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи. Затова е много важно всички да гласуваме, за да неутрализираме тези опити да ни върнат в миналото. Изборната администрация следва да спазва закона и да свърши работата си добросъвестно“, каза Радев.

- реклама -