Радев за въоръжението на Украйна: Цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците

Румен Радев за въоръжението на Украйна: Цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците. Президентът Румен Радев е на посещение в Стара Загора. Той коментира актуалните теми в страната.

Първо, ние трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, с каквото можем. Но, който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин за

въвличане на България във войната,

трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът. Защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците. Така президентът Радев отговори на въпрос трябва ли да предоставим въоръжение на Украйна, предаде БГНЕС.

На първо място нашата основна задача е

да не допуснем българските граждани гражданите и ядрената ни централа  да не останат без адекватна противовъздушна отбрана.

Премиерът се среща в събота с US министъра на отбраната – Flashnews

Виждате, че на териториите на съседни държави падат дронове със заряди. Ние не трябва да допуснем това да се случи на територията на нашата страна“, заяви Радев.

Партиите в НС: Трябват доказателства за арести и присъди – Flashnews

Държавният глава бе категоричен, че след срещата на министъра на отбраната и на премиера със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин, Министерски съвет трябва да даде ясна информация.

Относно снощния арест на лидера на ГЕРБ

и бивш премиер Бойко Борисов, президентът каза, че не се меси в работата на правоохранителните органи. „Но справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът“, каза още президентът.

„Не мога да ви кажа“, отговори Радев на въпрос дали очаква още задържания.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено