Румен Радев, похвали, служебни министри

Радев засипа с похвали служебните министри на фона на рекордната смъртност и невижданите цени на тока

Веднага след като Народното събрание гласува новото правителство, начело с Кирил Петков като министър-председател, президентът Румен Радев събра служебните министри на „Дондуков“ 2.

Той се обърна към Стефан Янев с „г-н министър-председател“, въпреки че правомощията му като такъв вече са прекратени от Народното събрание. И засипа с похвали служебните министри въпреки рекордната смъртност от COVID-19, енергийната криза и инфлацията от последните 7 месеца.

„Успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията и с вашите общи усилия не допуснахте да се затвори страната, което щеше да има тежки икономически и социални последици. Осигурихте условия всеки желаещ да се ваксинира за разлика от предишните управления, които в условия на пандемия държаха децата затворени цяла година вкъщи, лишавайки ги от пълноценно образование. Вие успяхте да върнете децата в много кратки срокове и то в безопасна среда. Усъвършенствахте Плана за възстановяване и устойчивост и го превърнахте в мощна платформа за модернизацията на страната. Овладяхте енергийната криза и осигурихте значителна финансова подкрепа и компенсации на всички небитови потребители“, каза Радев.

Но пропусна да отчете високата смъртност, забележките на ЕК по Плана за възстановяване и устойчивост и забавеното му внасяне, както и високите цени на тока, газа и парното или критиките към въвеждането на здравния сертификат „от днес за утре“.

А на излизане от парламента по-рано той коментира мнението на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и декларацията, която тя прочете от парламентарната трибуна по отношение на управлението от последните месеци.

„Всичко, което чух като нападки към мен и служебното правителство, го приемам като отличен атестат към работата на служебното правителство”. Това заяви президентът Румен Радев на излизане от Народното събрание, където беше гласуван кабинетът „Петков”.

Той пожела успех на новото правителство.

„Да сбъдне надеждата на всички граждани”, каза още Радев.

Запитан да коментира мотото на новото правителство за нулева толерантност към корупцията, Радев заяви:

„Длъжни са да опитат, всички сме длъжни да опитаме, това е колективно усилие”, каза президентът.

Източник: Нова телевизия

- реклама -