Румен Радев връчи втория мандат на „Продължаваме Промяната“ (Видео)

Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство на „Продъжлаваме Промяната“. 

Държавният глава даде папката на номинирания за премиер акад. Николай Денков.

„Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие. Когато гледаме с надежда и очакване за повече, разум, диалог и разбирателство. Вярвам, че ще използвате времето да потърсите необходимата подкрепа”, каза президентът.

„Приемам от името на ПП този втори мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна. Ние сме убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство”, каза от своя страна акад. Денков. Той разказа, че в обсъждането освен ПП са се включили още 3 политически сили – ДБ, БСП и БВ.

Ако проектът за решение получи одобрение – ще върнем мандата с проект за правителство.

Ако не получи подкрепа, това ще означава, че няма мнозинство в парламента, тогава ще върнем неизпълнен мандат, обясни кандидатът за премиер на „Промяната“ и връчи на президента проекта за декларация.

След връчването на папката  „Продължаваме промяната“ имат 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не.

Днес кандидатът за премиер акад. Николай Денков е поканил на среща в Народното събрание всички парламентарно представени партии.

- реклама -