Радев: Цинично е изпълнителната власт да казва, че ще плащаме по-скъп газ (Видео)

„Изпълнителната власт трябва така да решат проблема с газа, че цената за българския потребител и индустрия да бъде най-ниска.

Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде.

Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС да кажат,

че ще намерим друг начин и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да плащат по-скъпо”.

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе Шести.

„Хората, които все повече виждаме на улицата, ще покажат дали правителството се справя с кризите”, категоричен беше Радев.

По думите му целта на визитата в Испания е укрепване на сигурността чрез съвременно изграждане на отбранителни способности. Във фокуса на разговорите стоял въпросът за сигурността.

„Именно тук Испания има голям интерес за коопериране в съвместно производство и излизане на пазари в трети страни”, каза още държавният глава.

Според него възможностите за сътрудничество между двете държави са големи.

Друг сектор, в който България и Испания могат да си сътрудничат, е туризмът.

В това е убеден Румен Радев.

„Такива асоциации са абсолютно далеч от реалността”.

Това заяви президентът по повод изказване на премиера Кирил Петков, че ситуацията в Украйна е подобна на Априлското въстание, и че е позорно да не помогнем в тази ситуация.

Това е първа визита на български държавен глава в страната от 23 години насам. Радев се срещна с премиера на Испания Педро Санчес, сега предстои да говори и с краля на страната.

- реклама -