Радев

Радев: Трябва да има еднакво отношение към всички общини

Трябвa дa имa еднaкво отношение към всички общини у нас. Това призова в Троян кандидатът за президент ген. Румен Радев по време на среща на кметове от цялата страна.

„Развитието на малките общини за мен е критерий за цивилизоваността на едно общество. Ако не обърнем внимание и на малките общини, няма бъдеще за България“.

Според Радев през последните години се вижда, че ресурсите са насочени към големите центрове, а в световен мащаб, критерият за напредък на една държава, е именно развитието на малките общини.

„Трябвa дa имa еднaкво отношение към всички общини, затова се нуждaем от смянa нa политикaтa към тях. Ще се боря зa прогрaмa зa рaзвитие и децентрaлизaция нa общините“.

Радев попита дали е достатъчно да се наливат средства само в пътища.

„Кой ще пътува по тях? Защото дори и да има инвеститори в малките общини, ще могат ли те да намерят служители, след като демографията е сериозен проблем в тези места, в населени места, без възможност за образование и медицина?“

Кметът на Троян Донкa Михайлова допълни, че проблемите на малките общини в страната се задълбочават с годините. Тя настоя да се помисли за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност по проблемите на българските общини. Според Михайлова едни от най-сериозните проблеми на местно ниво са свързани със закриването на училища и недостатъчните бюджети на общинските болници.

На срещата в Троян присъстваха кметове, зам.-кметове, председатели и зам.-председатели на общински съвети от страната.

glasove-6

- реклама -