Р. Радев от Пловдив: Този Шиши не го познавам-ВИДЕО

„Нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков“. Така президентът Румен Радев отговори от Пловдив на въпрос вярно ли е, че служебното му правителство е съставено от Шиши( Делян Пеевски).

За това говори сутринта премиера Бойко Борисов, вчера прокуратурата пусна запис с Божков, в който той казва същото.

„Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността“. Това обяви още президентът Румен Радев.

„Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото“, каза той.

Според него страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. „Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата“, посочи Радев.

„Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка – никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка“, категоричен бе той.

И допълни: „Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат“.

Радев заяви, че няма да присъства на протеста в Пловдив тази вечер, но призова протестиращите да продължават с демонстрациите. „Това е единственият начин да си върнем достойнството, трябва да живеем със самочувствието на европейци“, каза президентът.

- реклама -