Румен Радев, Делта гард, охранителна фирма, лиценз

Радев свиква спешно министрите заради критичната ситуация с COVID-19 у нас

На „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с министри от служебното правителство във връзка с разпространението на КОВИД-19 у нас, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

Срещата ще започне в 12.00 часа и в нея ще участва вицепрезидентът Илияна Йотова.

Държавният глава прекъсва графика си заради критичното разпространение на коронавируса у нас. Леглата във все повече болници са на изчерпване, няма и план как ще се процедира при тяхното пълно изчерпване.

И европейските институции са загрижени за разпространението на пандемията у нас. Преди дни еврокомисарят по здравеопазване Стела Кириакиду предложи задействане на Механизма за гражданска защита на ЕС по отношение на България заради разпространението на коронавируса.

Междувременно няколко дни след въвеждане на изискването за здравни сертификати за редица дейности на закрито, резултат все още няма – и в съботния ден, когато традиционно се отчитат по-малко новозаразени, са открити над 3300 нови случая на инфекцията.

Преди дни на пресконференция в обръщение към нацията премиерът Стефан Янев призна, че от страна на служебния кабинет са направени редица грешки при управлението на пандемията.

А служебният здравен министър Стойчо Кацаров неведнъж заплаши, че ако мярката със здравните сертификати не проработи, ще бъде наложен пълен локдаун у нас.

- реклама -