Радев: Ще обявя решението си за третия мандат в срок, парламентът се дави в предизборно говорене

Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория.

Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като стана ясно, че депутатите са отхвърлили декларацията на „Продължаваме промяната“ с управленски приоритети.

Тази декларация беше един опит на ПП да се потърси по-широка подкрепа. По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене“, коментира той.

Президентът участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. „Свети Александър Невски“.

Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

„Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили.

Най-важният елемент в националната сигуност са хората – нека не го забравяме“, подчерта президентът.

По думите му бойната ни авиация е „под санитарния минимум“ и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.

На ритуала в София присъстваха също министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици, граждани.

Богоявленският водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в съслужение със свещеници от Българската православна църква.

- реклама -