Радев: Ще направя всичко възможно да имаме максимално бързо служебно правителство

Президентът Румен Радев съобщи, че до или на 11 май ще разпусне Народното събрание и ще излъчи служебен кабинет. Той не разкри кой ще е премиерът, а лаконично отговори: „Българин, мъж“.

„Въпрос на баланс е да се намери най-добрият екип”, заяви Радев при поднасяне на венци пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Той отново коментира думите на премиера в оставка Бойко Борисов за разходите на 45-ото НС с сумите: „Корупцията струва повече“.

Държавният глава обясни, че за да има избори на 11-и юли трябва да се изчака до 11-и май за издаване на указ за назначаването на служебно правителство.

„Ще направя всичко възможно, по най-бързия начин да имаме служебно правителство в сроковете според Конституцията”, добави той.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че 45-ия парламент струва милиони, Радев отговори: „Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим”, уточни президентът.

- реклама -