Радев: Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията

Двамата служители на Първо районно управление към МВР-Бургас

– Йордан Илиев, старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ и Атанас Градев, командир на отделение в сектор „Охранителна полиция“, загинаха вчера рано сутринта при изпълнение на служебния си дълг, докато се опитваха да спрат автобус с нелегални мигранти.

На фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите, заяви държавният глава.

„Очаквам и засилване на предприетите мерки за усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за в бъдеще. Като организация, съвременни технически средства и укрепване на оградата, и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав“, заяви президентът.

Той изказа съболезнования на семействата, на близките и на колегите на загиналите служители на МВР.

В 13:00 ч. присъстващите патрулни полицейски коли пуснаха сирените си в знак на почит към колегите си.

„България загуби двама доблестни полицаи, отдадени до край на своя дълг

в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас“, каза още Румен Радев.

На поклонението присъстват още

служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, главният секретар на МВР Петър Тодоров, директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас комисар Калоян Калоянов, областният управител на Област Бургас проф. Мария Нейкова. След присъстващите на поклонението има много полицаи, прокурори, следователи и цивилни граждани.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено