Радев: Редно е консултациите за съставяне на кабинет да започнат още следващата седмица

Радев: Редно е консултациите за съставяне на кабинет да започнат още следващата седмица. „Влизам в НС с надежда за ново начало”, каза президентът.

Редно е консултациите за съставяне на кабинет да започнат още следващата седмица. Това каза президентът Румен Радев минути преди началото на 49-ия парламент.

„Влизам в НС с надежда за ново начало, с дългоочакваните смирение диалог и разум, от които имаме нужда всички. Става въпрос за наложителни действия в този парламент“, каза още държавният глава, който пристигна пеша в Народното събрание заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

Той не отговори на въпроса дали отново ще даде повече време на партиите, за да постигнат съгласие за правителство. Нека видим как ще тръгне парламента, нека чуем декларациите на партиите, заяви Радев.

По-късно, пред депутатите Радев постави шест задачи на новия парламент в словото си за откриването на 49-ото НС.  За мен е чест първи да ви поздравя за избирането като народни представители, каза Радев. И заяви, че застава пред депутатите с очакванията за различно начало на това Народно събрание. С надеждата за смирение, диалог и разум и с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство и приемане на спешните закони, постави първата цел президентът – редовен кабинет.

Приемането на бюджета е първостепенна задача. Предстои решаването на сложно уравнение, което трябва да гарантира както доходите на българските гражданите в условия на криза и инфлация, така и перспективата за развитие, подчерта държавният глава.

Вижте още:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено