Радев, изявление, правителство, главен прокурор

Радев: Призовавам протестиращи и полицаи да запазят спокойствие

Президентът Румен Радев направи извънредно изявление заради напрежението на протестите снощи.

По думите му действията от снощи рискуват да хвърлят страната в безизходица. „Днес сведоха хилядите протестиращи български граждани до криминален контигент“, каза Радев. Според него парламентът продължава опитите да обезсмисли машинното гласуване.

Президентът призова и протестиращите и ограните на реда да запазят спокойствие.

„Пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за бъдещата Конституция – раздават се пари и концесии. Със силата на парите и под заслона на полицейските щитове се извършва едно престъпно посегателство. Парламентаристите от мнозинството, които не смеят да погледнат своите избиратели в очите гласуваха 60-годишните концесии в Закона за подземните богатства“, заяви Радев.

„Действията на управляващата мнозинство задълбочават кризата. Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на компрометираната корупционна власт. Протестът е единственият законен инструмент срещу похитената демокрация. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата.“, подчерта президентът Радев.

Незабавната и безусловна оставка е единственият изход от кризата, с тези думи завърши Радев.

 

 

- реклама -