Румен Радев, Кутии на Пандора, служби, разследване

Радев призова службите да не оставят неразкрити „Кутии на Пандора“

Президентът Румен Радев с коментар за журналистическото разкритие „Досиетата Пандора“. Той призова българските служби да работят така, че да не остават неразкрити „Кутии на Пандора“. Държавният глава обаче не коментира появилата се информация, че Асен Василев е 100% собственик на офшорна фирма. 

„Моите очаквания са българските служби, правоохранителни органи да работят така, че възстановяването на справедливостта в България да минава през това, че българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона. И очаквам така да работят, че в България да не останат неразкрити кутии на Пандора“, смята президентът.

Той коментира и предстоящата президентска кампания. Обяви се за представяне на идеи, а не на компромати.

„Аз съм човек на дълга, в кампанията да бъдат водещи идеите, а не компроматите. Всеки да има възможност да изяви себе си. Да се представи кой е, за какво се бори и как ще се бори. Да се изяви на сцената“, каза Радев.

И допълни, че дебатът с всички кандидат-президенти му е интересен.

Президентът Румен Радев пристигна тази сутрин на посещение в Благоевград. Преди срещата с дейци на изкуството и културата в Областната управа, държавният глава отговори на въпроси на медиите. След областния център Румен Радев ще посети и Банско.

- реклама -