президент назначение съветник външна политика вероника орбецова Консултативен съвет по национална сигурност Радев съболезнования катастрофа Микре среща Румъния Австрия България стратегически съвет Иво Христов вето Закон за военното разузнаване президенство, позиция, д-р Данчо Пенчев, оставка президент, вето, Закон за търговското корабоплаване

Радев потвърди – изборите ще са на 11 май, служебният премиер ще е мъж

Президентът Румен Радев потвърди, че предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 11 юли. Той направи това в село Радилово край Пещера. Радев заяви и че премиерът на служебното правителство ще бъде мъж.

„Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май, защото трябва да се спази Конституцията, да се осигурят не повече от 2 месеца до изборите. Ако разпуснем Народното събрание в петък или понеделник, както се настоява, това означава, че изборите ще отидат на 4 юли“, поясни Радев.

Президентът уважи празника на село Радилово, на път към Пещера, където се включи в тържествената заря-проверка по повод 145 годишнина от Априлското въстание и празника на града, който се празнува на 6 май Гергьовден.

- реклама -