Радев отново сред протестиращите пред президентството- ВИДЕО

 Президентът Румен Радев излезе за втора вечер пред протестиращите пред президентството и държа реч.

Пред МС се провежда контрапротест в защита на правителството. Днес държавния глава поиска и получи оставката на НСО заради гардовете, охранващи парк „Росенец“.

Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни. Това каза президентът Румен Радев, който е сред протестиращите в негова подкрепа.

 

Трябва ясно да заявим нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 година и да се делим на леви, десни, сини, червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, няма да се делим на българи и турци. Не сме тук, защото сме еднакви, за да защитим свободата си. За да бъдем себе си, първо трябва да бъдем свободни. Тук сме за да кажем не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, който погазва принципа за невинност. Тук сме да кажем „не“ на страха, на който се опира мафията, завладяла държавата. Да защитим българската природа и бъдещето на родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи, прокудени от отчаяние. България е за всички тях, не е бащиния на автократа, нито собственост на олигарсите. Тя е за всички нас “, допълни той.

Хиляди граждани се събраха, за да участват в двата протеста. Те са разделени от полицията. Подлезът между Президентството и Министерски съвет е затворен от полицията.

- реклама -