Радев

Радев отново се обяви за саморазпускане на парламента и предсрочни избори

„Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март – когато – спомняте си, – всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – единствена – президентът да не се качи на Шипка и да не говори.“

Това каза Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, преди да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея.

„Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник“, допълни държавния глава.

Радев: Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор.

Президентът отново се обяви за саморазпускане на парламента и предсрочни избори. „Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция. Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението“, допълни Радев.

- реклама -