Радев Шипка

Радев отива на Шипка, ще държи реч

На 22 август президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея.

Това съобщават от прессекретариата на президента.

От 11.00 часа държавният глава ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка заедно с гражданите, които ще отдадат почит пред подвига на българските опълченци и руските воини.

Около 12.00 часа президентът Румен Радев ще произнесе слово по случай отбелязването на 143-годишнината от Шипченската епопея.

Национално честване на Шипченска епопея тази година е отменено заради коронавирусната епидемия.

Това съобщи областната администрация на Габрово още преди седмица. От там бяха обявили, че имат готовност за тяхното провеждане, ако епидемичната обстановка се промени

„Ние, организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID – 19 представлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемичната обстановката, която продължава да е все така динамична, и във връзка препоръка на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в област Габрово, всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да може да бъдат спазени мерките за дистанция – макар и на открито, са планирани за следващата 2021 година.

Призоваваме гражданите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към опазване на личното и обществено здраве! Вярваме, че всеки ще намери достоен начин, с който да почете героите от Шипченската епопея“.

- реклама -