Радев свиква бързо НС и обяви свой проект за Конституция (ОБНОВЕНА)

„Искам да поздравя всички сънародници, които излязоха и гласуваха вчера. Искам да поздравя и ПП „Продължаваме Промяната“ за категоричния успех. В най-близко време ще свикаме Народното събрание, защото аз вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия и ще имаме устойчиво мнозинство, което ще излъчи правителство“, това заяви пред медиите като коментар по актуалните политически теми настоящият президент Румен Радев след клетвата на новите конституционни съдии.

По думите му битката за укрепване на държавността изобщо не е приключила.

„Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция, всъщност това е основната им амбиция, те не го крият. И никога не са жалили ресурси, няма да пожалят и тази седмица“, допълни той.

Марица, новини от града и региона
ПОДАЙ СИГНАЛ

НАЧАЛОБЪЛГАРИЯ
Румен Радев ще представи свой проект за конституция
15.11.2021 | 11:3715.11.2021 | 11:41 Marica.bg 66 прегледа 0 коментара
viber icon
Румен Радев ще представи свой проект за конституция Снимка: Валентина Биларева

Президентът ще представи свой проект за конституция, това стана ясно от думите на държавния глава Румен Радев, след като присъства на церемония в Конституционния съд по заклеването на двамата нови конституционни съдии.

Радев се обяви за индивидуалната конституционна жалба, като подчерта че минава през промени в конституцията и Закона за конституционния съд. Той изрази мнение , че победата на ПП ни „дава шанс“ и се надява , че този път ще има стабилно мнозинство.

Държавният глава ще свика НС в най-кратки срокове и веднага като бъдат обнародвани листите на избраните народни представители

Той благодари на всички , които вчера всички са отишли да гласуват и призова хората да го направят и на балотажа на президентските избори. Той поздрави и двамата нови конституционни съдии проф. Янаки Стоилов и Соня Янкулова.

- реклама -