нацията

Радев: Няма да съм баща на нацията, ще бъда президент на всички българи

„Ще бъда отговорен президент, ще отстоявам правата си. Ще бъда президент на всички граждани. Нямам амбицията да бъда бащата на нацията. Но ще бъда гласът и волята на българския народ“.

Това заяви в Пловдив кандидатът за президент на БСП лява България Румен Радев при откриването на предизборната кампания за президентските избори.

„Изборите за мен не са състезание“, категоричен беше Радев. Той благодари на множеството в залата за доверието и за подкрепата.

„Давам думата си на мъж и на офицер, че няма да ви предам, защото съм един от вас”, обеща кандидат-президентът. И добави: „Помнете – промяната започва от вас. Промяна за доброто на България. Ето защо ние трябва и ние ще победим”.

В откриването на кампанията се включиха симпатизанти и привърженици на БСП не само от Пловдив, но и от други градове, като от всяка зала към кандидатите на БСП се обърнаха политици и общественици, сред които и Стефан Данаилов и журналистът Елена Йончева.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова призова избирателите да подкрепят ген. Радев.

„Опитват се да внушават, че президентската институция няма правомощия. Карат ни да вярваме, че резултатът е предрешен. Плашат с дестабилизация и разпад, ако не изберем поредния послушко. Защото самите властващи са уплашени, защото пред себе си имат горди и силни българи. Защото знаят, че доверието в нас е инвестиция в националната сигурност, която те предават“.

Според Йотова основна цел на президентската институция ще бъде гарантирането на националната сигурност, не само на границата, а за всеки български гражданин.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова всички българи да изберат „честта достойнството, солидарността, справедливостта, родината, свободата. Днес тези ценности имат име – ген. Румен Радев – президент на Република България, Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България“, заяви Нинова.

- реклама -