Румен Радев, освиркаха, реч

Радев: Независимостта на България е постигната с търпение и разум

Президентът Румен Радев участва във военния ритуал по издигането на националния флаг на историческата крепост „Царевец“ по повод годишнината от Независимостта на България. Той поздрави гражданите по повод празника и призова да се гордеем с предците си.

„И днес този дързък акт вдъхновява с проявените твърдост и характер. И днес ние се гордеем с нашите предшественици, защото този мащабен исторически акт не е плод на случайност. Независимостта на България е постигната с политическа далновидност и дипломатическа мъдрост, с търпение и разум“, каза президентът.

Той допълни, че Независимостта е морална победа, но преди всичко решителен отказ, решително скъсване със зависимостите от миналото.

„За българския народ обявяването на Независимостта е морална победа, но преди всичко решителен отказ, решително скъсване със зависимостите от миналото и затвърждава самочувствието и вярата на нашия народ в неговите собствени сили. Тази вяра ни е нужна и днес – на кръстопътя на нашия нов ден, нека помним, че нашите предци избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни и независими хора’, каза още Румен Радев.

„От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на Родината си.

Да живее свободна и независима България!“, завърши словото си президентът.

- реклама -