Радев, записи, Узунов, машини

Радев: Не се занимавам с филмови продукции на ГЕРБ, особено в ден като днешния

Не се занимавам с филмови продукции на ГЕРБ, особено в ден като днешния.

Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел по повод разпространени в последните дни видеозаписи с неговия съветник Пламен Узунов.

Чух всякакви причудливи интерпретации, включително от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато. Тук случаят очевидно изобщо не е такъв, добави той.

Имам надежда, че рано или късно България ще има прокуратура, която ще се заеме с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига. Вече пет години аз, моето семейство и моите съветници сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации. Поръчителят е един, но не мисля да го легитимирам с коментар. Какво има в плика – какво е това, попита президентът по повод кадрите, в които Узунов напуска ресторант с торба, която е получил от свой събеседник. Това са внушения и манипулации, идват от едно място, с една цел, допълни Радев.

Не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който 20 години не е в тази система и вероятно няма обществени поръчки. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото бил обещал някъде – визирам „Ало, Ваньо“. Откога връчването на подаръчна торбичка с алкохол или каквото и да е – като подарък – е престъпен състав, попита президентът. Няма да коментирам ченгеджийски похвати. Срещу президентската институция се работи с ченгеджийски похвати, обобщи той.

Президентът посочи, че въпросът за машините за гласуване трябва да намери отговор от ЦИК.

Той отбеляза, че е нямало предвиден бюджет за предстоящите предсрочни избори за народни представители. По неговите думи сключените от предишното правителство договори предвиждат изборите да зависят от частна фирма.

- реклама -