Радев
сн. БГНЕС

Радев: Не лансирам идеята изборите да са два дни, но постъпват подобни предложения

Не лансирам идея за провеждане на избори в два дни, но такива постъпват към мен. Това каза президентът Румен Радев по време на консултациите си с ръководството на Централната избирателна комисия във връзка с организацията на предстоящия парламентарен вот.

„Заявих много ясно, че към мен постъпват идеи и предложения за гласуване в два дни. Естествено е да споделя тази идея с кметовете, върху които ще легне тази отговорност. Това не е моя идея. Знам какво би означавало това, но нека се обсъди, защото има хора, които мислят по този начин. Нека се види и кметовете да кажат какви огромни проблеми има ако се тръгне по този вариант. Не лансира президентът такава идея“, каза Радев.

сн. БГНЕС

Президентът иска на всеки гласуващ да бъдат предоставени лични предпазни средства.

„По запазването на здравето на хората, които работят в секциите, ще бъде добър знак ако хората в секциите знаят, че ще получат маски от определен клас, както и в различни държави. Ще има ясни инструкции – зависи от здравния протокол, на колко време да се проветрява, какви да са помещенията. Трябва да се направи максималното. Също така за хората, които идват да гласуват, ще бъде добър знак на всеки българин, който реши и трябва да иде да гласува, трябва да му бъде предоставен някакъв комплект лични предпазни средства. Това ще покаже, че държавата има отношение към своите граждани и ще повиши доверието в изборния процес“, изказа позиция президентът.

„Основната цел на тези консултации е гражданите да се убедят, че всички държавни власти и изборна администрация търсят най-добрите решения, така че да бъде защитено тяхното здраве, право на глас и да имат доверие в изборния процес“, подчерта Румен Радев, цитиран от „Фокус“.

- реклама -