Радев: Най-малко в момента имаме полза от нови избори, българите са изморени

Най-малко в момента имаме полза от нови избори, българите са изморени, това е крайна мярка. Така президентът Румен Радев коментира пред медиите актуалните политически въпроси. Заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния воин.

„Над всичко трябва да бъде българският интерес“,

допълни Радев, коментирайки възможността за нови избори. Президентът заяви още, че все пак очаква от правителството да осъзнава и да отстоява българския интерес.

Военен парад в Москва по случай Деня на победата – Flashnews

 „Очаквам правителството да има ясна представа как живеят българите, какво искат и да се вслушва в техния глас“, допълни Радев.

Помолен да коментира думите на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, че до юни на практика има възможност за развитие на отношенията между България и Република Северна Македония, президентът заяви, че е крайно

неуместно и нездравословно да се поставят ултиматуми.

Запитан за твърденията му, че има натиск от страна на европейските институции и дали страната ни може да се поддаде на този натиск, Радев каза:

Премиерът Петков е на двудневно работно посещение в САЩ – Flashnews

„Натискът беше още по-голям миналата година. Аз и служебното правителство удържахме. Може да се издържи на този натиск, когато има ясни позиции, които отчитат истината”, каза Радев.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено