Радев казва тази седмица кога свиква НС

Пред парламентарно представените партии има две важни задачи – съставяне на правителство на базата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавния бюджет. Тези задачи изискват един много добър баланс, изискват време за диалог и сближаване на позициите, така че с оглед на тези два приоритета, аз ще свикам Народното събрание. До края на тази седмица с оглед на тези два приоритета ще обявя кога да го свикам. Това заяви президентът Румен Радев пред медиите.

 

Той още веднъж изказа своите съболезнования за двете трагедии – пожарът в село Рояк, при който загинаха деветима и тежката катастрофа на АМ „Струма“, която взе десетки жертви.

 

„Заедно сме с нашите братя от РСМ и скърбим заедно. Надяваме се оцелелите да се възстановят възможно най-бързо“, заяви Радев и допълни, че българската държава прави всичко необходимо за лечение на оцелелите и за разкриване на причините за тежкото произшествие. В момента има много действия по разпознаването на загиналите, тяхното транспортиране и оформянето на всички формалности, коментира президентът.

- реклама -