Радев към ДБ: С вота си за вас българите показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита

„С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт“. Това каза президентът Румен Радев на представителите на „Демократична България“ в рамките на консултациите за съставяне на правителство, съобщава бТВ.

„Пред вас стои отговорността да поемете ангажимент към последователно отстояваните от вас цели и приоритети за върховенство на правото и модернизация на страната. Да покажете, че те могат и трябва да бъдат цели и приоритети за едно бъдещо управление“, заяви държавният глава.

„Надявам се, че този път ще имаме успех заедно да излъчим едно управление. Колкото и да изглежда труден процесът по формиране на това управление, то е една идея по-лесен, защото всички са наясно, че няма къде да се ходи. Въпросът е как ще съумеем след това то да функционира“, каза от своя страна Христо Иванов.

„Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но и изключително важната възможност да започнем промяната. Промяната не трябва да се гледа като смяна на един с друг, а на дълбока трансформация на това как се упражнява властта и как изглеждат институциите. От тази гледна точка е много важно, че мнозинството ще може да функционира самостоятелно без ДПС и ГЕРБ“, каза още Иванов.

Източник: БТВ

- реклама -