ратификацията Румен Радев указа президента президентът

Радев изрази съболезнования на кралица Елизабет II след атаката в Лондон

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до Нейно Величество Елизабет II, кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия по повод терористичния акт в Лондон, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„С дълбока скръб приех новината за потресаващия акт на терор, довел до загубата на невинни животи“, заявява президентът Радев. Българският държавен глава изразява от името на българския народ и от свое име най-дълбоки съболезнования на близките на жертвите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите.

„Подобни прояви на омраза и насилие са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакъв аргумент. Република България категорично и остро осъжда това посегателство срещу устоите на морала и хуманността“, се казва в писмото на президента Румен Радев. Държавният глава подчертава, че този потресаващ акт показва, че трябва да останем единни и решителни в борбата срещу терора и че наш общ дълг е да работим за изграждането на по-сигурен и мирен свят.

„Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона“, се казва още в съболезнователното писмото на президента Румен Радев до кралица Елизабет II.

- реклама -