Радев

Радев: Днес е денят на надеждата

„Днес е денят на надеждата – всички очакваме“.

Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание.

Искам да поздравя народните представители в 46-ото НС и да им пожелая успех в работата им. Нееднократно съм казвал своята оценка за служебното правителство и тя е положителна. То започна важни промени в държавата и обществото. Надявам се, че излъченият от редовния кабинет да продължи заздравяването ни на страната, заяви Радев.

„Голямата задача пред нашите народни избраници е възстановяване на парламентаризма, парламентарният контрол върху изпълнителната власт, но и най-важната задача е съставянето на редовен кабинет. Убеден съм, че политическите партии осъзнават тази своя отговорност. България не може да си позволи да пилее историческо време, а правителството трябва да е с широка подкрепа. В момента, в който Народното събрание се конституира, аз ще задвижа конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат“, посочи той.

Радев коментира и казуса със споровете между президентството и държавния глава. „Очакваме прокуратурата да започне да решава реалните проблеми на хората, а не да борави със свободни съчинения.

- реклама -