Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев за KRIPIX ©

Радев: Борисов заложи съдбата на държавата заради егото си

Борисов заложи съдбата на държавата заради егото си. Последните му действия не са държавнически. Така избраният за президент Румен Радев коментира решението на премиера да хвърли оставка след загубата на кандидата на ГЕРБ.

„Днес демокрацията победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахме за промяна“. Това заяви избраният за президент Румен Радев на пресконференция в НДК.

По думите му, вотът е довел до нова политическа ситуация в страната. В това няма нищо драматично, предстои всеки да направи своя анализ и да се държи отговорно.

Цачева беше наистина достоен опонент, добави Радев.

Разбирам, че това е най-важната мисия в моя живот – да работя за единна, сигурна България. Нашите разлилия са богатството ни.

Помня думите си, помня ангажиментите си и ще ги отстоявам, каза Румен Радев.

Може да вървим напред, само ако вяварме в себе си, аз вярвам във вас. Тази победа е на всички нас, които не се страхуваме от бъдещето си. Продължаваме заедно, заключи той.

Бяхме близко до хората – така Радев обясни подкрепата, която е получил от различните слоеве на обществото. Липсата на опит има положителни и отрицателни страни, но аз нямам партийни и лобистки обременености, каза Радев.

Радев поздрави настоящи президент Росен Плевнелиев за демонстрираното желание за приемственост. Той подчерта, че бъдещият служебен кабинет трябва да бъде назначен от Плевнелиев.

Румен Радев благодари на поддръжниците на ДПС, ГЕРБ и Патриотичния фронт за тяхнта подкрепа. Дори всички тези гласове да отидат при ГЕРБ, пак няма да им стигнат, коментира избраният за президент.

„Като президент няма да деля хората на леви и десни, сини и червени, по техните религиозни убеждения и етническа принадлежност – ще спазя тази своя дума“, заяви Радев пред медиите.

По повод кандидатурата за следващия български еврокомисар, той обясни, че разчита да има консултации с него, но няма да превишава правомощията си.

Нинова: Българският народ избра силен водач

Българският народ мисли за държавата си и избра силен водач. Българският народ извоюва категорична победа. Българският народ извоюва днес категорична победа с мъдростта си, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Призовавам лидерите на другите парламентарно представени партии и на партии извън парламента да приемем Бюджет 2017, за да не оставим държавата без бюджет и да седнем на един разумен политически диалог за промяна на изборните правила, каза Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че БСП ще върне мандата и няма да прави опит да съставя правителство в рамките на този парламент. Партията ще се бори да е първа на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

- реклама -