Радев, ДАНС
Снимка: БГНЕС

Радев: ДАНС обслужва определени партии и личности, а не обслужва националния интерес

Президентът Румен Радев коментира от Ватикана рокадата в ръководството на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Той потвърди, че е подписал указа за освобождаването на шефа на агенцията Димитър Георгиев.

Новото ръководство на ДАНС ще си докаже своите качества с работа и с дейност. Виждате какъв проблем се беше отворил за България, за националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности, а не обслужва националния интерес. Ето затова стигнахме дотук. Ето затова няма никакви резултати в борбата ни с корупцията по високите етажи на властта“, посочи Радев.

„Затова, както те самите признават, години наред, чужди шпиони действат из България и много други неща. Това са затваряне на очите за огромни нарушения, затваряне на очите за огромни корупционни скандали без никакви действия“, допълни още президентът.

ой уточни още, че не му е докладвано Бойко Рашков да е с отнет достъп до класифицирана информация. „По закон всички министри придобиват със своето назначаване достъп до класифицирана информация“, каза Радев.

- реклама -