Радан Кънев

Радан Кънев: Заслужихме си да не сме в парламента

„Сами сме виновни, че не сме представени в парламента. Заслужихме да не сме в парламента“. Това каза пред Нова телевизия подалият оставка лидер на ДСБ и „Нова република“ Радан Кънев.

„Немалка част от десните гласуват за ГЕРБ. Поне още 300 000 са гласували за ГЕРБ поради нашето политическо безумие. А ГЕРБ не защитава техните интереси. Класическото дясно се яви с три листи. Това е очевадно самоубийство“, подчерта Кънев.

„Получи се разделение по отношение на второто управление на Бойко Борисов. Моят политически план бе РБ да се яви самостоятелно, а „Нова Република“ и „Да, България“ да се явим заедно на изборите. Доста изненадващо за нас дойде решението за създаване на „Да, България“ и нейното самостоятелно участие в изборите“, добави Кънев.

„100-процентова отговорност е на „Да, България“ да се конкурираме на изборите и тези 300 000 десни да не са представени“, подчерта лидерът на ДСБ и добави: „След като си извън парламента, дълбоко безсмислен е призивът на Христо Иванов Борисов да не бъде премиер“.

Според Кънев ДСБ остава най-голямата дясна партия. „При нас думите имат тежест. Аз подадох оставка и ДСБ ще избере нов лидер. Ние се провалихме. Необходими са нови лидери“, каза още Радан Кънев.

- реклама -