системно Радан Кънев нов дясна формация, парламент Патриотичен фронт Борисов

Радан Кънев: Цачева е ляв кандидат

Цецка Цачева е ляв кандидат и не отговаря на нито един критерий за държавен глава. Това написа лидерът на ДСБ Радан Кънев във фейсбук.

„Посрещам кандидатурата на г-жа Цачева със сериозна загриженост и чувство за отговорност.

Разтревожен съм и за отношението към десните избиратели, и за бъдещето на страната. И не само защото доминиращата партия издига на практика ляв кандидат. А най-вече заради опасността да избираме между двама леви кандидати, еднакво безразлични към съдебната реформа, неподготвени за големите проблеми пред външната политика, неспособни да бъдат разумен и силен коректив на властите.

Националната сигурност изисква независим президент, който да е непримирим към корупцията, готов да предложи конституционни промени, да налага смело вето на лобистки закони и решения, установяващи поредни монополи.

Международната криза налага личност, която знае езици, има опит във външната политика, чувства се уверен и независим в кръга на западните ни партньори“.

Според Кънев отговорността на десните сили в настоящата ситуация става още по-голяма.

„И днес – когато водещата партия предлага кандидат, който не отговаря на нито един критерий за държавен глава – отговорността на десницата и реформаторските сили е тройно по-голяма. И пред десните избиратели, и пред цялата нация“, посочва Радан Кънев.

- реклама -