Радан Кънев

Радан Кънев: РБ и Местан на тези избори са едно

Реформаторският блок и Лютви Местан на тези избори са едно и също, каза лидерът на „Нова република“ Радан Кънев пред bTV.

По повод агитацията в полза на ДОСТ от страна на турски министър, Кънев беше категоричен, че това е недопустимо.

„Отдавна сме казали, че най-важното е да не се допуска чуждо вмешателство в българската политика, независимо от коя страна идва… Видях вчера реакцията на колегите от РБ2, 3, 4 или колкото са, която е много помпозна. Само че, когато им предложих да отстраним НПСД от Реформаторския блок, Кунева скочи като ужилена, защото вечно си пазят някакви баланси. ДОСТ е коалиция между партията на Лютви Местан и партията на Касим Дал, която беше част от РБ. Реформаторският блок като коалиция на тези избори е регистрирана с подписа на Орхан Исмаилов, въпреки, че той участва в друга коалиция. Иначе те нямаха право да използват изобщо името Реформаторски блок. Така че РБ и Лютви Местан на тези избори са едно и също. Те използваха този подпис, а сега го играят на популизъм“.

Според Кънев е необходима незабавна реакция по въпроса от страна на служебния кабинет. По думите му ГЕРБ и БСП мълчат заради гласовете от Турция.

„Тези две партии, уж големи, които всички медии се опитват да пробутат като единствени алтернативи, са едно и също и по един същ начин се подлагат и на изток, и на югозиток, и накъдето се сетят в името на това да държат властта в България“.

По отношение на социологическите проучвания, които дават преднина на БСП пред ГЕРБ и малки проценти за десните партии, Кънев добави: „това е оформяне на обществено мнение, не е анализ на реални данни“.

„Избирателите в дясно не са малък интелектуален сегмент от обществото, те са над 1 млн., но твърде дълго се подлъгват по ГЕРБ“, смята Кънев.

glasove-6

- реклама -