Радан

Радан Кънев: Няма да отида на срещата с Бойко, коалиция с ГЕРБ е абсурд

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отказва да се отзове на премиерската покана за среща в Министерския съвет. Вчера Бойко Борисов изпрати покана до всичките си коалиционни партньори от Реформаторския блок за разговори, на които да обсъдят приоритетите на управляващата коалиция за новия политически сезон.

Неофициално – може би ще обсъждат обща кандидатура за президент

„Благодарих и казах, че няма да присъствам. Не участвам във формати на мнозинството“, обяви днес в парламента Радан Кънев.

Според запознати, на срещата не било изключено Борисов да предложи на реформаторите да имат обща президентска двойка – въпрос, който премиерът обмислял от известно време.

Лидерът на ДСБ обаче категорично изключи възможността за обсъждане на въпроса между Реформаторския блок и ГЕРБ. „Най-малкото защото нито една от двете партии няма име на кандидат“, изтъкна лидера на тъмносините.

Кънев подчерта, че премиерът е обявил, че ГЕРБ ще има кандидат на 2 октомври и обясни, че е слушал внимателно интервюто на премиера тази сутрин. „Той потвърди, че в ретроградния Меркурий няма да има кандидат на ГЕРБ.“, каза Радан Кънев.

Кандидатът на РБ ясен до дни

Във връзка с кандидатурата на Реформаторския блок, Радан Кънев коментира, че на заседанието на Блока вчера не е забелязал различия между партньорите и е имало на 90% общо решение.

Радан Кънев: „Тази е седмицата, в която трябва да имаме кандидат и никакви пречки няма, освен ако има някои желание да се обслужва ГЕРБ в тяхното изчакване. Не забелязвам такова желание“

На въпрос какви шансове имат реформаторите за победа на президентския вот предвид социологическите проучвания, които дават едва 3,2 % електорална подкрепа, той обясни, че толкова са давали на формацията и преди парламентарните избори.

източник: Фокус

- реклама -