Нова република решение ВАС Радан Кънев Трайчо Трайков Мартин Димитров

Радан Кънев: Машинното гласуване ще премахне изборните измами

Машинното гласуване ще струва приблизително една седмица кражби по стандарта на ГЕРБ, твърди Кънев

Не искам да си представя сценарий, при който правителството няма да изпълни закона в частта за машинното гласуване. Машинното гласуване ще струва приблизително една седмица кражби по стандарта на ГЕРБ„. Това заяви  председателят на ДСБ и на Нова република Радан Кънев.

„Незаконното решение, взето от представителите на БСП, ДПС и ГЕРБ в ЦИК беше отменено. Добрата новина е за всички български граждани, които ще могат да гласуват във всички секции машинно. Това почти премахва изборните измами и фалшификации на изборния резултат. Новината за ГЕРБ и БСП е лоша, защото те разчитат на тях. От нова република обещаваме още лоши новини за БСП и ГЕРБ”.

Зарече се Кънев и пресметна, че изборните фалшификации, манипулации стрували на България милиарди годишно, защото укрепвали политическата мафия.

Радан Кънев

„Не мога да коментирам, въобще твърдения, че влияя на съда. Никога през живота си по никакъв повод на никакъв съд не съм влиял. Изборите трябва да се състоят на 26 март и българските граждани да могат да гласуват машинно и да намалее рязко манипулираният вот”.

Решението на съда е първа политическа победа за Нова република

Говорителят на Нова република Трайчо Трайков определи днешното решение като първата политическа победа на Нова република.

„Всички българи печелят. Вече ще имат възможност да гласуват машинно навсякъде, а не както ЦИК реши това да е ограничено само в някои секции. Забелязахме това противозаконно решение най-вече заради Петър Славов, подадохме жалба във ВАС и тя беше уважена. Законът трябва да бъде спазен, което е съвместна отговорност на ЦИК и правителството”.

Трайчо Трайков

Трайков обяви, че след днешното решение на ВАС в ЦИК трябва да им е ясно, че трябва да спазват закона, а не да се опитват да го пренаписват.

„Да бъдат любезни от ЦИК и да оставят оправданията, че видите ли сега чули, че трябва да има машинно гласуване и не били подготвени”, подчерта Петър Славов. Според него машинното гласуване е гарант за честност на изборите.

„Вече призовахме представителите на ЦИК, които са нарушили закона да си подадат оставките, които очакваме. Призоваваме служебното правителство да не обяснява как било, скъпо, трудно, а да осигурят машини за гласуване, както е записано в закона. След като са поели ангажимента да управляват, да спазват законите. Ако ще се лъжем, по-добре да не правим избори, въобще. Ако се краде по-малко има безброй пари да се купят тези машини. Законите трябва да се спазват”, заяви и Мартин Димитров.

Мартин Димитров

Стоил Яков, председател на предизборния щаб на Нова република призова всички лидери на партии да призоват симпатизантите си да гласуват машинно.

- реклама -