системно Радан Кънев нов дясна формация, парламент Патриотичен фронт Борисов

Радан Кънев: ГЕРБ се срина пред очите ни

Пред очите ни се разпада ГЕРБ – Томислав Дончев говори едно в едната телевизия, Владислав Горанов и Лиляна Павлова, ДПС крилото в ГЕРБ, не дават властта, карат се с него през студиата. Бойко Борисов не може да си намери една изгладена риза, дава пресконференция по пуловерче… Ще допуснем ли това пространство да бъде заедно от националисти и популисти? Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира резултатите от вчерашния вот.

„Това управление се срина пред очите ни с вота на българските граждани, има ¼ подкрепа”, коментира той и допълни, че вотът е създал сериозна политическа криза.

Радан Кънев обясни, че България има нужда от алтернатива и нов политически проект. Той добави, че споразумението на Реформаторския блок вече е изтекло и затова той няма да отиде на Изпълнителния съвет на блока.

„Оттук нататък се казва, че десницата може да започне само на чисто, споразумението е изчерпано. Ние няма да водим преговори с участници в управлението“, каза Кънев.

Кънев даде висока оценка за кампанията на Веселин Марешки, който получавал подкрепата на избиратели с образование и бизнес, дълбоко разгневени от корупцията в страната, както и на хората с протестен вот.

- реклама -